Lucka 24: Hur ser ditt julfirande ut?

Hela min barndom och fram tills för något år sen så firades alltid julen hos mormor och morfar med mamma, pappa och min lillebror. Ungefär vartannat år kom mostrar och kusiner också. Om jag minns rätt så brukade alla ha med sig en rätt och all mat dukades upp på ett bord som en buffé. Innan maten kollade jag på Kalle, och efter var bara en lång väntan tills att få öppna julklapparna, haha.
På annandag jul brukade vi åka till farmor och farfar och fira en mini-jul där också.
Förra året firade jag hos pappa med min bror och då köpte vi mat och så ser julen även ut i år.

Jul 2008

Dan före dopparedan

Igår satte jag mig på tåget mot Stockholm 06:40 och jag var framme 11:45. Jag lyckades plugga en timme, men sen halvsov jag mest hela resan. Jag var helt död i kroppen och huvudet igår och somnade i soffan efter middagen men somnade ändå i sängen till 11. Jag tog sovmorgon och sov ut till halv tolv, vilket jag verkligen behövde, och nu känner jag mig som vanligt igen.
Idag har jag varit och handlat med pappa, rensat mitt rum, gått en lång promenad med Linus och pluggat lite och plugga är även planerna för kvällen.
 

Lucka 20: Hur ser ditt drömhem ut?

Va svårt, jag har inte tänkt så mycket på mitt drömhem. Just nu är drömscenariot en lägenhet i Stockholm, inne i stan så jag har nära till allt. Jag vet inte exakt vilken del av Stockholm, men som sagt, centralt. Jag vill bo högt upp i huset, jag vill ha en balkong i söderläge, men den behöver inte vara så stor, bara man får plast med två stolar och ett bord. Jag vill att lägenheten ska ha högt i tak, stora fönster, ligga tyst område och så vill jag ha en walk in closet! Det har jag drömt om länge, och jag är nu innne på något i stil med bilden, vitt, matta på golvet, mycket utrymme att hänga kläderna och såklart stora speglar! Men det lär nog dröja, men den som väntar på något gott...

Bild


Lucka 19: Vad skulle du vilja lära/lära dig mer av?

Åh, det finns mycket! På rak arm, så skulle jag vilja lära mig att sminka mig och fixa håret helt flawless, jag skulle vilja lära mig att prata franska och jag vill bli bättre på att rida.
Smink och hår vore det så skönt om jag kunde fixa till så det blir exakt så som jag vill ha det, men i nuläget är jag lite för lat för att orka kolla på tutorials på youtube. Jag gjorde nämligen det för ett tag sedan, kanske ska ta upp det när plugget lugnar ner sig lite.

Franska har jag alltid tyckt är ett så fint språk, men i och med att Frankrike, speciellt Paris, är så förknippat med modescenen så är det mer därför jag vill lära mig det.

Ridningen tänker jag på lite då och då och jag saknar det. Det är väldigt kul och utmanade och sen är det bra träning också, vilket inte skadar. Nu är det ett tag sen jag red, tror jag slutade när jag jobbade på McDonalds, så borde vara två-tre år sen sist. Jag har en lös plan på att jag ska ta upp ridningen igen när jag har körkort och fasta arbetstider, för det var en stor del av anledningen till att jag slutade.

Orelaterad bild på mig och Carin från sittningen
vi var på i slutet av september
 

Liten jul-lista

När är det okej att börja julpynta? 1:a december.
Lussebullar eller pepparkakor? Lussebullar är mycket godare, men pepparkakor är roligare att baka.
Julmust eller glögg? Julmust, jag gillar inte glögg.
Öppna julklappar på morgonen eller kvällen? På kvällen efter maten. Äkta gran eller plast? Äkta, den luktar ju så gott!
Fortsätt meningen ”ingen jul utan…."? ...utan Kalle klockan tre!

01:55

 
Jag sitter just nu och kämpar med en 26 sidor lång engelsk text skriven av Hayter som handlar om neoklassisk lokaliseringteori, och jag har ju läst roligare saker om jag säger så... Jag försöker tänka att när jag har tagit mig igenom den behöver jag aldrig läsa den igen, vilket hjälper lite.
Jag har också lyckats vända lite på dygnet eftersom jag hostade så mycket på nätterna under förra veckan så jag inte kunde sova. Och mitt tåg går cirka 6.20 på fredag, så jag fasar lite över det fast det positiva är att jag ”tvingas” ställa tillbaka dygnet, så jag ska verkligen göra mitt bästa för att inte ta en powernap (eller två) under dagen.

Lucka 17: Vad vill du äta till middag idag?

Idag hade jag gärna ätit en god, krämig pasta från Ciao Ciao. Det är nog min favorit restaurang för jag älskar pasta! Dom serverar även kötträtter, pizza och sallader men jag har nog alltid tagit pasta för dom är ju så goda! Skulle inte ha något emot att bo nära så jag kan hämta hem mat därifrån, och eftersom portionerna är så stora skulle det räcka till två måltider, minst!

 

Snabb uppdatering

Jag börjar må lite bättre efter att ha varit sämre sen jag sist skrev. Så plugget har legat på is men jag började igen lite i går kväll när jag fick feeling. Jag har även fått schemat för nästa kurs vilket jag har lagt in i min kalender och jag har även gjort en ny plugg-plan till mina två omprov (för jag kommer inte klara provet på torsdag) och till den nya kursen. Eftersom jag åker iväg till Frankrike(!!!) den 12 januari för skidåkning en vecka med skolan, så missar jag första veckan av den nya kursen Butiken. Förhoppningsvis är den kursen lite enklare att fatta och relatera till än Servicesektorns framväxt i ett ekonomgeografiskt och nationalekonomiskt perspektiv, som provet på torsdag handlar om...

Lucka 13: Ett luciaminne

Vi har inte firat lucia så mycket i min familj, utan det har mest varit i grundskolan, men ett speciellt luciaminne jag har är från lågstadiet. Vi var tre parallellklasser som alla skulle sjunga på lucia för alla föräldrar. Varje klass hade röstat fram två lucior (eftersom det var två uppträdanden) och en reserv, vilket var jag (så nära haha). Jag blev tillfrågad av våran lärare om jag ville läsa en dikt i slutet vilket jag sa ja till. Så när alla klasser hade gått ut sjungandes på led med luciorna i täten stod jag kvar själv. Jag har ett svagt minne av att jag tyckte det var mycket folk, men det kan vara en efterkonstruktion...
Jag minns inte alls vilken dikt det var men jag minns att det gick bra och applåderna när jag gick ut.
Såhär i efterhand tycker att det var coolt av mig att jag vågade läsa dikten själv i aulan för så mycket folk!
 
Bild
 

Tisdag

(null)

Idag ligger det snö på marken men jag gissar att det mera är slask och nog försvinner snart.
Jag har blivit sjuk igen, men nu är det inte lika illa dom sist utan "bara" hosta och att det kliar i halsen. Så det passar rätt bra att vi denna vecka bara har en frågestund inför provet som är nästa vecka.

Så förutom plugg ska jag idag handla, hämta ut ett paket på posten och ta det lugnt så jag blir frisk innan jag åker hem den 22:a.

❤️

Min bror brukar då och då skicka bilder på Linus vilket gör att jag saknar honom ännu mer! Men om två veckar får jag se honom igen, och resten av familjen såklart
 
 

Lucka 6: Något du äter ofta

(null)

Det är nog gröt som jag äter oftast i och med att jag äter det varje dag till frukost. Än har jag inte tröttnat, haha.
Jag har fiberhavregryn, mandelmjölk, mosad banan och kanel i gröten och till har jag vanlig mjölk med blåbär.

Onsdag

Idag har det regnat hela dagen och blåser gör det också. Jag sitter i lägenheten och försöker läsa Eklunds bok om samhällsekonomi och det går sakta framåt...
Vid 17 ska jag gå på ett nytt pass på gymet med Anna, jag tror det var någon typ av cirkelträning, så vi får se hur det går.

Annars mår jag bra och håller mig frisk, peppar peppar, förutom att jag har lite hemlängtan vilket jag faktiskt inte har haft tidigare. Jag åker tåg hem den 22:a tidigt på morgonen om lite mer än tre veckor.

(null)


Lucka 5: Ett av de tuffare ögonblicken i år

1. När lastbilen kärde in på Åhléns City och pappa och bror satt och jobbade några hus bort.
Det var ju ingen fara med dom eftersm dom var inne på sina kontor men när jag började tänka på om lastbilen hade sprängmedel som skulle sprängas blev jag väldigt rädd när jag satt hemma i soffan med Linus.
2. När jag skrev min b-uppsats i modevetenskapen.
Hon jag skulle skriva med gjorde inte tillräckligt så jag fick göra den själv med ett ämne jag inte var intresserad av och slutspurten kommer jag ihåg var väldigt jobbig.
3. Just nu.
I och med allt som har hänt denna höst, först långa och jobbiga förskylningar och sen Aurélies bortgång har gjort att jag jag ligger som sagt efter i skolan. Nu har jag bara en rest utöver nuvarande kursen där jag har prov den 21. Det jag upplever som tufft nu är att det känns som om jag har kämpat och pluggat mycket för att komma ikapp så länge men jag är fortfarande inte ikapp. Och att orka fortsätta kämpa känns väldigt tufft just nu...

Måndag

Idag har jag, som vanligt, pluggat och för fjärde veckan i rad gick jag på Power-passet (övningar med stång) på gymmet. Jag kommer antagligen få träningsvärk imorgon för idag ökade jag vikt på stången vilket känns väldigt bra!
Efter var det bara hem och duscha och sen gå tvärs över lilla parken till julmyset där Ida, Anna och jag åt lussebullar och dekorerade (och åt) pepparkakor. Mysigt och en hel del skratt!
(null) (null)
(null)

     Lucka 4: Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

Det har varit en dröm som jag nästan har varit rädd att ha och det har varit att jobba på NK. Jag har alltid gillat att gå runt inne i varuhuset även om jag inte har råd att handla bara att få vara nära märken jag vill handla från i framtiden haha. Men att jobba där har alltid känts så långt borta från lilla mig, exklusiva, fina och framförallt dyra NK. Jag minns hur nervös jag var efter att jag var på intervjun innan jag fick beskedet att jag fick jobbet, så när jag började var det en dröm som gick i uppfyllelse!
Här hade jag jobbat på paketinslagningen
på julafton
 
 
 
 

Lucka 3: Blogga din önskelista för i år

Jag önskar mig bidrag till skidresan i Frankrike som jag ska åka på med skolan i januari. Vi åker buss ner och jag kommer bo med tre vänner i lägenhet i en vecka.
Det ska bli så kul att åka skidor igen och dessutom att få göra det i Frankrike! Jag har bara åkt i Sverige tidigare och jag tycker backarna är så korta så det känns som att jag spenderar mer tid i liften än i backen...
Jag åker både skidor och snowboard, men eftersom det var så länge sen sist så kommer jag åka skidor i Frankrike.

(null)

Gårdagen

Igår gick jag över till Ida vid 11 för stt arbeta på vå inlämningsuppgift som ska in imorgon. Det gick ganska bra, men det blev en del snack också hehe.
Vid fem gick jag hem och stekte pannkakor innan jag mötte upp Ida igen för att handla frukt till en fruktsallad innan vi gick till Anna. En mysig kväll med massa snack och så såg vi på "Love actually" som var lika bra som vanligt!

(null)


Lucka 1: Dagen då allt förändrades

Eftersom jag inte har så mycket att skriva om tänkte jag köra en julkalender med en ny rubrik varje dag. Så here we go, lucka 1: Dagen då allt förändrades.
Spontant tänker jag på när jag fick veta att Aurélie hade gått bort för då förändrades allting väldigt tydligt. Men jag tänker även på den dagen då lägenheterna släpptes här i Helsingborg och jag lyckades få en, för då var det helt säkert att jag skulle flytta hemifrån, från Stockholm och att jag skulle plugga till hösten. Fast det kändes inte lika tydligt att allting förändrades även om jag kommer ihåg när jag satt i köket och försökte ta in att jag hade en lägenhet i Helsingborg och att jag skulle flytta i slutet av augusti.