Detta händer alltid mig!

Tumblr_lhh9ztdcuq1qayzfpo1_500_large

hihi

Tumblr_ltk4iox3cj1qfj1yco1_500_large

idag

Skolan idag var helt okej, även om vi hade vikarie i alla ämnen vilket känndes lite värdelöst ibland.
Efter middagen så åkte jag till Sats och kärde i en timme, halva kondition och halva styrka. Jag har ju varit halv-sjuk ett bra tag som sagt och de var skönt att komma igång igen. På något sätt tänker jag inte på ridningen som träning även om jag är helt slut och svettig efteråt och alltid får träningsvärk, kanske för att det så jävla kul (?),även i -17.
 
Mitt mål med gymet är att jag vill bli mer muskulös så jag rider bättre och att jag vill få lite kondis så jag orkar springa till bussen utan att bli helt död, haha

Ridning

Jag har inte berättat om min ridning kom jag på!
 
Nu är det så här, jag har insett att jag rider fel. Jag rider inte med magen, utan med händerna eller armarna. Det betyder ungefär att jag håller hela hästen i handen vilket blir väldigt tungt. Tänk att du ska dra en säck med ett snöre. Du drar med armarna i snöret och det blir väldigt tungt, men om du lägger snöret över axeln och använder din kroppsvikt så kan du enkelt flytta säcken. Så är det med min ridning, jag använder bara händerna och sitter och håller statiskt i tygeln och får riktigt ont, vilket sabbar resten av min ridning.
 
Så vad ska jag göra åt detta? Jo, jag ska rida med magen! Använda min överkropp mer i ridningen och inte bara händerna. Detta kommer göra att jag får en bättre sits, eftersom jag inte riskerar att bli framåtlutad när jag har all vikt  i händerna. Jag kommer också slippa värken och kunna rida bättre allmänt.
 
Eftersom jag har ridit med händerna väldigt länge så kommer det självklart ta tid att ställa om, så därför kommer jag medvetet ha lite för långa tyglar, så jag inte känner att det blir för tungt och så är jag tillbaka där jag började. Så lite långa tyglar och försöka konstant tänka på att rida med magen.
 
Hittills har det gått över förväntan. Förrförra lördagen var första gången med det nya sättet. Själva lektionen gick hyfsat, det kan ju inte gå kanon när tygeln är för lång, och det var ju väntat. Hästen jag red Trippel gick inte speciellt fint, men det var ju också väntat. Jag fick inte ont i händerna och tänkte verkligen på att rida med magen. I lördags red jag samma häst och vi hade markarbete (bommar på marken). Eftersom min häst har lite problem med bommar (hon vet inte riktigt hur hon ska göra) så räckte det om hon kom över vilket vi gjorde varje gång. Jag hade också lite kortare tyglar än förra gången och även om de även denna gång var lite för långa, så gick lektionen väldigt bra! När vi travade av så gick hon fint på tygeln och jag hade bara lite ont i händerna, men inte alls som jag brukar vilket är en vinst i sig! Nu gäller det bara att hålla detta, för jag vill inte ha så ont i händerna och inte kunna ta det dära tygeltaget som är det där lilla extra för att de ska gå på tygeln

Biljetter till Gyllene Tider, check!

Idag fixade pappa biljetter till Gyllene Tider i juli! Jag är fett taggad!!Gyllene Tider är representerar typ min barndom, när min familj var på semester på sommaren. Vi lyssnade på Gessle och Co. på kassettband i bilen och jag kunde och sjöng med i varje låt, haha.


28113

Och så var det måndag igen. Ny vecka och nya möjligheter(?). Idag går jag till fem så jag får skjuts hem av pappa eftersom han också slutar fem. Annars så ska jag gymma idag, fösta gången på evigheter eftersom min förkylning har vägrat släppa..
Idag betalade jag också mun första faktura, vuxenpoäng!!


Freda's

Äntligen fredag! Idag hade jag som vanligt bara en lektion, digital bild. Det gick bra, men jag tycker det ät lite tidspress eftersom jag är ovan och det tar tid att hitta alla verktyg..
Idag gick jag i myskläder eftersom jag inte orkade ha jeans och det var så skööönt!


Se lösningen, inte problemet

Jag behöver gå in mina ridstövlar, men eftersom jag använde dem i lördags så kan jag inte gå med dem inne. Så vad gör jag? Jo, jag löser problemet med hjälp av påsar!


Mindfuck

Vet inte om allt stämmer, men blir ändå lite mindfuckad av vissa bilder, haha


13.33

Nu sitter jag på en buss till medis, vi fick sluta 20 minuter tidigare woopwoop! Dagen var lugn och mysig med thi till lunch som var asgott! Nu ska jag hem och plugga och städa.. Idag hade jag mina plattforms skor istället för kängorna, så skönt att slippa dom!


Måndag

Nu sitter jag i skolan och har religion. Imorse var det kaos på pendeln med förseningar och inställda tåg, men jag kom i tid i alla fall :)


Mamma

Jag och brorsan gjorde plättar till brunch (antar jag eftersom klockan är efter två) fett gott!!


Zzz

Det var riktigt kallt ute alltså, så nu ligger jag i mjukiskläder med mitt älskade duntäcke i ett försök att bli varm så jag kan sova


Wooopwooop

Ridningen gick bra under omständigheterna (kan berätta mer om det imorgon) och nu fixar jag mig till utgång! Efter att ha missat en del (bl.a. nyår..) så är jag riktigt taggad!!


Passar jag i lila?

Första gången som jag använde photoshop, fett stolt!! Jag lärde mig detta idag eftersom jag läser grafisk bild vilket verkar superkul!


True shit


Fredag

Solen skiner, fredag, inga läxor, jag är frisk, ridning och utgång i helgen = nu mår jag bra


Best. Movie. Ever


En detalj från idag

 

OMG

För ovanlighetens skull så lagar jag mat. Eller rättare sagt, jag steker köttbullar, det verkade enklare än att koka pasta..


Jag x10

Jag gillar inte att laga mat
En gång lyckades jag få igång brandlarmet när jag gjorde popcorn
Jag byter alltid om till mjukiskläder när jag kommer hem från skolan
Jag har aldrig haft hål i tänderna
Jag vill inte sluta gymnasiet
Jag dricker i princip ingen alkohol alls för att jag inte tycker om smaken
Mina smaklökar är väldigt känsliga
Jag har aldrig använt lösögonfransar
Jag tycker det är läskigt att köra bil
Jag älskar lax, kan äta bara lax med salt utan något till

Onsdag idag

Tjena, jag har precis ätit lunch och ska nu borsta tänderna innan jag går till tuben, hoppas inte det börjar snöa!!!


Dagens


Idon't care I love it

 
 Tumblr_m8eusfjbkp1r8mr8jo1_500_large

Tisdag

Sitter på tuben på väg till skolan och det är som en lugn snöstorm dvs det blåser inte med shit vad det snöar!!! Så jag tog med mig paraplyet när jag gick hemifrån eftersom jag inte har någon luva på pälsen och inte vill se ut som en dränkt katt när jag kommer till skolan..


Inspiration studenten

2268980_june9lb2_largeTumblr_lp96buhekx1qmtc7io1_500_largeA489e03e40e311e2a19522000a9f126b_7_largeTumblr_mameyrc6vy1r7vli4o1_500_large015_!600x_largeTumblr_lk6xqyvnuf1qh2fneo1_500_largeTumblr_mckcuwyi7v1rinztto1_500_large

Horse

 
I lördags var det första ridningen för iår och jag var supertaggad! Men eftersom jag inte hade sovit någonting alls under natten så gick jag in utan förväntningar.
Jag red Riviera och denna gång höll hon inte alls på med huvudet som hon gjorde förra gången så det var en vinst redan där! Lektionen gick bra, vi red mycket skänkelvikningar och på voltermen men jag fick väldigt ont i händerna och armarna, så mycket så jag var tvungen att skritta och stretcha mina fingrar. Smärtan kommer inte för att tyglen glider utan för att jag spänner mina händer statiskt samt håller hästen enbart  i händerna vilket gör att jag får jätteont tillslut. Det påverkar också min ridning eftersom jag inte kan "reglera" tyglen och tex ta extra i yttertygeln vid skänkelvikningarna. Jag försöker göra det, men eftersom handen är spänd i max-läge så går inte det. Så efter ungifär halva lektionen när jag kommit fram till detta så hade jag medvetet lite för ¨ånga tyglar för att lättare kunna rida med magen och sen försökte jag hela tiden tänka på min sits och "strunta" i hur Riviera gick.
Detta gav resultat eftersom i söndags och måndags hade jag en enorm träningsvärk i magen men även i armar, axlar, lår, ljumskar, rygg, rumpa, ja, över allt utom vaderna. Att säta benen i kors är omöjligt utan en grimars haha.
 
Efter att jag nu har insett att jag använder mina händer helt fel så måste jag nu lära om vilket är oerhört svårt eftersom jag nu har vant mig att rida "fel". Och eftersom jag bara rider en gång i veckan så kommer detta ta tid att lösa, men det får bli mitt nya mål, rida med magen!

Hårt möter mjukt

 
Snabb bild på hur jag såg ut idag. Byxorna är nya och är från Gina.

Mmmm

En av mina favorit-rätter, stuvade makaroner


Gangster Squad

 
Igår var jag alltså på Heron och såg "Gangster Squad". Helt ärligt så såg jag den pga att Emma Stone och Ryan Gosling var med (haha), men jag tycker faktiskt den var bra. Den var rätt våldsam på så sätt att det var mycket pang pang och slagsmål men själva våldet var inte så hemskt, jag blundade bara två gånger, haha.
Den var spännande, bra gjord, intressant story och bra för att vara en action film. Jag blir lätt lite utråkad av actionfilmer men denna höll kvar mitt intresse tills slutet. Jag rekomenderar den om man gillar action

14.1.13

 
Hej, nu är jag hemma och ska ta tag i lite saker som behövs fixas, bland annat mitt CV, lite skol-saker, städa mitt rum och planer upp min vecka. Mitt nya mål är nämligen att hålla mig frisk minst till nästa lov som är om sex veckor. Då ska jag även ha skaffat mig ett jobb!

Zzzz

Nu ska jag sova, jag berättar om filmen och anledning till min enorma träningsvärk imorgon!


Bio

Nu sitter jag i en biosalong på Heron City och ska filmen "Gangster Squad" som jag inte hoppas är så hemsk. Den är från 15 och känslig som jag är har jag svårt för våld.. Den enda som gick bra var Twilight haha


Jan. 10, 2013

En riktigt frustrerande dag idag och det kan ha något att jag inte fick mycket sömn men andra saker bidrog också vilka jag inte orkar gå in på.

Just nu ligger jag i min säng och lyssnar på musik och spelar spel, haha. Ska strax göra i ordning mig för sängen, I need my sleep


Sista första dagen

Hej!

Idag var sista första dagen i Jensen, vilket är lite sorgligt på sitt sätt. Jag trivs verkligen i min skola och gymnasietiden har varit grym, så ska göra de sista månaderna ännu bättre!

Idag var en riktig chilldag vilket jag behövde eftersom jag inte är helt återställd efter min förkylning. Dagen gick mest ut på att vi hade betygssamtal och annars satt vi och snackade om allt och inget och det var så kul att se alla igen!
Slutade vid ett istället för fyra och när jag kom hem somnade jag välbehövligt i soffan, haha


Därför älskar jag Vänner


åhh

 

Vill ha..

 
 
Märkte att nästan allt är svart, haha hoppsan

Hööks

 
I julklapp fick jag ett par ridstövlar av pappa eftersom mina nuvarande ridskor har jag haft i flera år och börjar bli rätt sltina (det är tex hål i dem), så på tisdag ska vi åka och kolla på Hööks om jag hittar ett par. Gillar dem på bilden så jag hoppas de sitter bra irl också

6.1.13

Hej, har haft ett litet uppehåll eftersom jag har legat sjuk sen den 21 (december). Missat ridningen, julafton, nyår och ett födelsedaggsfirande bland annat. Jag har hostat, haft on i halsen, min röst har varit pipig/borta, svidande i bröstet och halsen, snuva, huvudvärk, illamående, hängig och ont i bihålerna. Jag har varit hos en läkare och fått hostmedicin som hjälpte en del. Jag har även haft problem med sömnen eftersom jag i början vaknade vid 5 för att det gjorde så ont när jag svalde och då somnade jag mitt på dagen och inte på natten..
 
Men men, nu är det mesta borta, bara snuva och lite hängig-het kvar! Var i Farsta idag med pappa och brorsan och gissa vem som hjälpte lillebror med kläder? Jo, jag! Kännde verkligen att jag har en framtid som personal shopper, haha
 

Mys

Den senaste veckan har jag börjat tända massa ljus och jag har kommit fram till att jag älskar ljus! Det blir så mysig och varmt plus att det är fint.


2013