Today


Idag har jag haft en mens-dag med mensvärk, huvudvärk, uppblåsthet och känt mig allmänt seg och trött så jag har ängnat dagen till att kollat på Shrek 2 (jag älskar Shrek!!) och The Big Bang Theory och ätit hamburgare från Bun Meat Bun med kladdkaka till efterrätt.
Och det är helt okej på en vardag för det var det jag behövde idag helt enkelt!

Min senaste crush


Bild från boozt.com

Har ju ingen brun väska och är väldigt sugen på denna från Ralph Lauren!

Update


Sliten efter att ha jobbat fyra dagar så idag så råkade jag somna på eftermiddagen..
Annars känner jag mig lite höstdeppig så ska planera in lite roliga vardagssaker som fika, bio och luncher så jag blir lite gladare!

Style candy


Inspo Fall


Igår

Igår så fyllde min mormor 80 år så jag och min familj var ute hos min moster och fikade och åt middag för att fira henne.

On my way


Sitter nu på bussen till jobbet och ska jobba till 19.
Känner mig lite sliten eftersom vi har nytt system som är ovant så blir trött mentalt och sen har jag inte ätit så bra dom senaste dagarna men får bryta den trenden när jag är ledig på tisdag.

Tips - "Bil Cunningham New York"

Källa
 
"Bill Cunningham New York" är en dokumentär från 2011 och handlar om street fotografen Bill Cunningham som åker runt på sin cykel i New York med sin blåa jacka och fotar street fashion.
Det hela började när han arbetade för Women's Wear Daily och började då fota modet på New Yorks gator. Cunningham har kläderna i fokus och fotar därför både kändisar och vanligt folk.
I dokumentären får man även följa honom i hans vardag och vad det är han letar efter till sina bilder.
Jag tycker dokumentären är väldigt bra och intressant för Bill, som nu är hela 86 år gammal, har i princip följt modet i över fyrtio år och inte bara via modevisningar och galor utan "vanliga" människor på gatan också. I sitt hem hade han arkivskåp med hur mycket bilder som helst och det blir ju som en kartläggning över modet över olika år och alla olika trender. Jag kommer också speciellt ihåg hur han inte behöver inbjudningar till visningar och liknande för alla vet vem han är och vill bli fotograferade så han kommer in ändå!

Torsdag

Efter en hektiskt och jobbig dag på jobbet med nyöppning efter renoveringen så är jag nu i Globen och väntar på inga mindre än U2!


Saker som gör mig glad x10


- När solen lyser
- Att vakna med Jocke
- När jag får sluta tidigare på jobbet
- Att inte behöva ställa alarmet till nästa morgon
- När jag träffar Linus och han är så glad att se mig
- Att öppna en kall Cola
- När det är fredag
- Att få använda min favoritparfym
- När lönen kommer
- Att inviga nya kläder eller skor

Min måndag


Igår hade jag en slödag med mycket vänner men också lite tvätt och städning. Sen hade jag möte på jobbet eftersom det ska byggas om i två dagar och på torsdag öppnar vi med helt nytt system!

Inspo löv


Vänner

Jag träffar Arre ungefär en gång i veckan och jag kommer se till att fortsätta med det eftersom hon ger mig en bra känsla efteråt när vi skiljs åt. Vi kan ha pratat ut om livet, något problem eller bara haft ett bra snack och jag blir fylld med massa positiv energi, som att allt jag har på min to do lista går att fixa idag. Orken att ta tag i alla jobbiga saker, som sällan finns där, har kommit fram som från ingenstans!

Arre, och alla andra personer, som får mig att må bra och så peppad är personer som jag kommer hålla hårt i för jag anser att vänskap ska göra att man höjer varandra att bli bättre, vänner ska inte dra ner varandra med pikar eller liknande. Livet är redan kämpigt så man behöver folk som hjälper till att kämpa med en!


Gårdagens dagens

Hatt H&M // Tröja HM // Väska London // Byxor Mango // Klocka Michael Kors

Länge leve kläderna

För att kläder och skor ska hålla länge så är det viktigt att ta hand om dom så här är lite enkla basic-tips!

Laga i tid
Beroende på plagg så kan det vara värt att lämna in det hos en skräddare om det har gått sönder, för då blir det snyggt gjort och plagget håller längre. Jag tänker på plagg som kappor och liknande som man ofta använder flera säsonger och som är värt att lägga lite pengar på lagning.
När man lämnar in plagget så kan det ta några veckor ibland innan det är klart så om du vill ha plagget i höst är det god tid att lämna in det nu!
Med skor så är det bra att gå till skomakare för att se om det går att fixa och ungefär vad det kostar. Du kan alltid be om ett kostanadsförslag innan du bestämmer dig.

• Kemtvätt
Här gäller samma princip, gillar du plagget är det värt det när det väl blivit smutsigt för det är inte ofta man går till kemtvätten annars.

• Spraya
Innan du använder nya skor, impregnera dom så dom inte blir fula så fort det regnar. Har du skor i skinn så smörj in dom så inte lädret torkar ut och dom går sönder. När man köper skor så brukar man alltid få tips och råd av försäljaren annars så finns Google!


Fredag


Jobbat 5 dagar i rad och haft utbildning på nytt resturangsystem som vi ska få nästa vecka så var rätt slutkörd igår när jag var ledig.
Nu fikar jag med Arre och snackar lite skit och njuter av att vara ledig!

Plan B


Koll på läget?


• Jag tycker ljudet av vågor är rogivande
• Våren är min favoritårstid vädermässigt
• Men hösten är min favoritårstid klädmässigt
• Jag gillar inte lingonsylt
• Jag fryser mer än jag är varm
• Min favoritfärg på kläder är svart
• Jag är rätt kräsen när jag shoppar och hittar sällan mer än något plagg/butik
• Jag älskar ljus choklad
• Jag måste sova med täcke hur varmt det än är
• Jag kommer fortfarande ihåg vissa mardrömmar från när jag var liten

OOTD

Hatt H&M // Kappa Zara // Tröja H&M // Jeans JC // Skor Scorett

Fredag


Hej bloggen!
Idag tog jag en lång och skön sovmorgon innan jag invigde min nya hatt och åkte in till stan för att möta pappa för fika, snack och lite nödvändigt fix som att prova glasögonbågar. Sen blev det hamburgare från Bun Meat Bun, en rätt bra fredag med andra ord!

Tips


Eftersom jag var och shoppade förra fredagen så tänkte jag dela med mig av lite outfit-tips som gör shoppingen enklare!

1. Bekväma skor
Eftersom du antagligen kommer gå en hel del så välj ett par sköna skor som du kan gå länge i men också ett par som funkar till jeans och kjol så när du provar så ser du direkt om det fungerar till din skogarderob!
Ska du titta på skor (höstskor tex) så välj skor med strumpor eller ta med egna så slipper du låna från butiken.

2. Bra kläder
Du ska prova plagg och ta på och av en massa gånger så ta en t-shirt eller något som är enkelt att ta av och på (inte har knappar, är för tight osv) och ta något luftigt eftersom det brukar bli varmt fort.
Jeans eller byxor är ett säker kort för om du har klänning eller kjol vet du inte hur plagget ser ut med under- eller överdel.

3. Hår och accessoarer
Eftersom mitt hår är så långt så brukar jag köra på hästsvans så slipper det vara ivägen och fastna i knappar eller spännen.
Jag brukar också välja mindre smycken så de inte är ivägen, tex stora armband går bort för de fastnar lätt i muddarna.
Väska brukar jag ta en mellanstor (då kan jag lägga mindre påsar i den och har händerna fria) eller liten (fria händer direkt).

Var inte rädd för att gå upp en storlek för det viktigaste är inte storleken utan att det passar bra och känns fantastiskt på!

Nope

Idag var ingen jättebra dag. Jobbat 6 till 14.30 för att jag fick gå tidigare, så det var bra men annars, nej.
Trött och huvudvärk hela dagen så nu ska jag kolla vänner och sova istället och lämna dagen bakom mig, bokstavligt talat.

Inte så god morgon


Klockan är 4:54 och det är alldeles för tidigt för att vara vaken... Ska strax bege mig mot bussen och jobba 6-15 och ikväll så ska jag sova hos Jocke. Det blir en tidig kväll då jag kommer vara alldeles slut och jag jobbar samma tid imorgon.

Gårdagens dagens

Örhängen Coocco.se // Tröja H&M // Byxor Mango // Klocka Michael Kors