Tips - Made to Measure

Tips för veckan är M2M, en hemsida där du kan streama filmer och modevisningar gratis.
Dom beskriver sig själva som "Made to Measure (M2M) is a new fashion video network" och det finns hur mycket som helst som rör mode i bra kvalité.

 

Bild

Film Cafe Society

I lördags var jag och såg "Café Society" Som handlade om en ung man som börjar jobba för sin morbror som är i filmindustrin på 30 talet så det var mycket fina kläder och inredningen. Filmen annars tyckte jag var sådär, men mina popcorn var utsökta!
 
Bild
 
 

Tisdag

Min prio denna vecka är min hemtenta så uppdateringen kommer det bli lite si och så med tills nästa måndag. Jag fick reda på resultatet på min sals skrivning jag hade för ett tag sedan och jag fick B, så glad! Min första salstenta på universitetsnivå, nytt ämne och med ett nytt betygssystem. Mitt mål var bara att klara den så jag är mer än nöjd!!

...

Min kväll blev inge vidare. Mensvärk med bonusvärk i ljumskarna som strålar ut i låren. Så på hemvägen köpte jag Cola och två chokladkakor och de, med två alvedon, fick bli min middag.


Dagens

Tröja Sand // Skjorta, byxor H&M // Klocka Micael Kors //
Skor Novita // Halsband mammas // Ringar Guldfynd

Jag trodde aldrig x3

- Att jag skulle bli så intresserad av mina ögonbryn
Jag har alltid lagt fokus och energi på mina fransar och har inte riktigt tänkt på bryn eller helheten. Nu älskar jag att använda min brynpensel och fixa och trixa tills det blir perfekt!
- Att jag skulle klä mig i ljusrosa
För sex-sju år sedan var det (ännu) mer svarta kläder som gällde alltid svart eyeliner och jag avskydde "söta" plagg och färger som ljusrosa. Men nu är jag mer och mer öppen för ljusare färger och då även ljusrosa men gärna till skinn eller något liknande för att bryta av.
- Att jag skulle sluta äta Marabou Schweizernöt
Återigen, för kanske fem år sedan var jag helt hooked på choklad, och jag älskar det fortfarande, men äter det nästan aldrig numera. Antagligen för att chokladen måste vara i rätt temperatur för att smaka som bäst, ljummen men utan att smälta.

Vecka 43

Måndag och ny vecka. Idag har jag föreläsning och sedan ska jag till jobbet och stänga. Idag får jag också min hemtenta som ska in om exakt en vecka, så är lite nervös över hur stor den kommer vara och vilka frågor som kommer vara med. Sen har jag fortfarande inte fått svar på skrivningen jag skrev för ett tag sedan och omprovet är om exakt två veckor så det ligger också och skaver, vill ju bara veta!!

Kväll

Idag har jag hunnit med en hel del. Två maskiner med tvätt, diskmaskin, pluggat, städat mitt rum, stekt kyckling så det räcker till tre måltider, sett det nya avsnittet at Grey's, två promenader med Linus och så fick han duscha och tassarna klippta. Känns bra, jag ligger i fas!
Det enda som ligger och irriterar är jag vill ha svaret på hur skrivningen gick för tre veckor sedan...


Tips - Stil

Om man som jag är intresserad av mode och kläder så rekommenderar jag "Stil" från Sveriges Radio. Den finns också som pod och det är Susane Ljung som tar upp olika saker som berör mode och kläder. Det kan vara designers eller en väska eller någon annat modefenomen och hon går lite djupare in i ämnet vilket jag tycker är bra. Det är också alltid någon som har koppling till ämnet som blir intervjuad vilket är intressant. Avsnitten är runt 54 minuter långa och det finns 300 stycken ute just nu!
 
Bild

Fredag

Idag var jag väldigt trött då jag stängde igår och då var det kunder som tog tid så fick stänga lite senare och då kom jag hem senare. Men gick upp tjugo över nio och åt frukost och drack lite te. Sen gick jag med Linus i ca 50 minuter i rätt tråkigt väder men löven ute är iallafall fina.


Outfits från förra veckan

Skjorta H&M // Tröja Brunette the label // Byxor Only //
Skor Zara // Klocka Michael Kors // Halsband mammas
 
Kavaj/jacka Zara // T-shirt, bälte H&M // Jeans JC

Torsdag

Idag gick jag upp strax innan nio och satte in linserna, sminkade mig, fixade håret och drack lite te. Nu äter jag frukost innan det är dags för lite plugg innan jobbet.


Sminktips

1. Applicera med borste
Lägger du concealer, fundation eller linkande med fingrarna så kan du föra över bakterier från fingrar till ansiktet.
 
2. Tvätta borstar regelbundet
Annars samlas bakterier i borsten som du överför till ansiktet.
Jag tvättar mina borstar en gång i veckan och lufttorkar de alltid med "strå-delen" lutandes neråt så vattnet rinner av och inte förstör limmet.
 
3. Youtube
Vet du inte hur man lägger countor, gör en sotning eller får till brynen, googla! Det finns hur många instruktionsvideos som helst och sen är det bara att öva, öva, öva!
 
4. Ljuset
För mig är det jätteviktigt att jag har rätt ljus när jag sminkar mig. Det får inte vara för starkt, mörkt eller kallt ljus och absolut inga skuggor. Då kan det se ut som att man har mörka ringar eller är ojämt när det bara handlar om ljuset.
 
5. Våga fråga
Vet du inte vilken nyans på fundation du ska ha eller vilken mascara du ska välja så fråga personalen på Kicks, Åhléns, Make Up Store eller vart du nu är, för det är deras jobb att försöka hjälpa dig!
 
 

Fråga från läsare

Tips på något man kan göra under en regnig dag?

Ja absolut!

- Film
En av mina favoritsaker att göra när det regnar är ju film eller seriemarathon! Bara mysa med filt och massa gott, speciellt nu på hösten.
- Shoppa, inomhus
Om man åker till ett inomhuscenter så påverkas man ju inte av vädret och slipper bli blöt mellan varje butik.
- Gå ut
Ta en långpromenad i regnet och tänkt eller lyssna på musik eller podcast. Men då måste man vara rätt klädd för att det ska vara mtysigt, haha
- Baka
Eller storstäda, läsa eller något annat som gör att man slipper gå ut tycker jag är att föredra.

Just nu

Har paus på föreläsningen och på grund av någon anledning har jag svårt att koncentrera mig. Men jag spelar in så jag kan lyssna om senare!


Inferno

Jag var på bio i helgen och såg "Inferno" med Tom Hanks. Filmen var helt okej, jag gillar "Da Vinci koden" och "Änglar och demoner" bättre, den här blev aldrig riktigt spännande och så var tempot för högt men den byggde på en intressant idé iallafall.
 
Nu ska jag fixa mig och gå med Linus, ha en bra dag!

WwBd

 
Inviger min nya kopp och ett nytt te just nu. Jag dricker ju inte te (eller kaffe) egentligen förutom just nu när det börjar bli kallt. Men då är det mer för värmens skull än för smaken.
Just nu har jag lite plugg kvar att göra tills morgondagnes föreläsing innan jag ska tvätta mina sminkborstar och sen sova.

Ny vecka

Måndag och jag har precis varit ute med Linus i ungefär 45 minuter och nu ska jag börja plugga.


Torsdag

Nu är jag påväg hem efter två föreläsningar. Först var det "vanlig" på skolan och sedan på H&Ms huvudkontor där dom pratade om arr jobba som i köpare vilket lät väldigt intressant! Gick in på Zara en snabbis (fast jag inte borde) och fick med mig en Chanel inspirerad jacka.


Höst

Jag var precis ute med Linus och nu är hösten verkligen här, jag fick som jag ville med andra ord.
Jag gillar ju hösten för att det är så fint med alla färger men tyvärr brukar jag alltid bli förkyld på hösten men än så länge mår jag bra.


Gårdagens

 

Kappa och skor Zara // Tröja Gina Tricot // Byxor Only // Bälte Asos // Klocka Michael Kors

Update

Det har varit intensiva och långa dagar förra veckan så igår var jag "ledig" och andades ut och idag är jag tillbaka i plugg rutinerna igen.
Just nu är jag påväg för arr träffa Arre för middag.


Wanted

1. // 2. // 3. // 4. // 5. // 6.
 
 Detta är jag sugen på just nu, mycket bassaker som alltid fungerar.

Update

Idag var ännu en pluggdag med långa promenader i solen med Linus och pod i öronen. Då är det lätt att gå långt, så idag kom jag upp i 10'000 steg. Anars brukar jag ligga runt 7'000.
 
Mpndag och tisdag har lite varit som min "helg" fast jag inte är ledig eftersom jag pluggar men nu blir det mer hektiskt i och med onsdag/torsdag där jag har föreläsning och sen jobb, fredag föreläsning och så jobb lördag söndag.
Plugget går för övrigt bra, tror jag har hittat en teknik som fungerar för mig vilket känns väldigt bra, det gäller bara att följa den, haha.
 
Nu ska jag borsta mina och Linus tänder och sedan läsa lite i sängen, godnatt!♥
 
 
 

Epic


Me like


Den senaste dagarna

Jag var supernervös för min skrivning men jag tror det mesta av min nervositet var omedveten. Det kändes helt okej inför provet och innan men det var när jag gick därifrån som jag mådde så fruktansvärt illa så jag skulle kunna kräkas. Antagligen på grund av nervositeten för att hitta till rätt lokal, hur det är att skriva på universitetsnivå och så klart över vilka frågor skulle komma och hade jag pluggat in rätt saker.
Jag hade inte heller tid med mitt illamående eftersom jag skulle till Nacka och jobba och behövde äta innan. Så på vägen ut till Nacka försökte jag andas lugnt och så pratade jag med pappa i telefonen vilket hjälpte och jag fick ner lite pommes och cola från Burger King.

Jobbet gick bra och jag var helt slut när jag kom hem. Fredag jobbade jag i Solna och lördagen var jag jättetrött så tror jag kraschade lite efter dom dagarna. Söndag var plugg och promenaddag precis som idag.

Bra morgon

Jag gillar mornar när jag får ligga och dra mig i sängen och bara mysa med Linus, en skön start på dagen.