Uppdatering

Sen jag skrev sist har jag hunnit med två föreläsningar, mer festande och att landa lite och börja få in rutiner.
Föreläsningarna har än så länge bara varit information om utbildningen, skolan och kurserna men utbildningen känns bra och intressant.
Utanför skolan är det fortfarande novisch-veckor för alla ettor med fest, grillning och massa skitsnack.
Staden känns väldigt liten, jag gick med en vän på shoppinggatan som var chockerande kort jämfört med Stockholm, så när vi ska shoppa får vi nog åka till Malmö. Annars så hittar jag rätt bra nu och börjar få kläm på hur långt tid det tar att gå också. Det går bussar till centrum men än så länge föredrar jag att gå.

Novisch

I måndags började novisch-veckorna med res tema, vilket innebär att alla som ska börja på Helsingborgs campus samlades klockan 11 i park precis där jag bor för registrering och band kring armarna. Sen blev vinindekade i olika lag/grupper med faddrar och olika outfits som passar gruppens resetema. Min grupp är friluftsliv eller något, och vi har gula reflexvästar med en plastmugg hängandes i sidan. Asfula men då bra eftersom man lätt ser vilka som är min grupp både ute men även på klubbarna.

I måndags bjöds det på öl och cider medan alla blev indelade i grupper och sen gick vi till konserthuset och lyssnade på klassisk musik och gick på pubar.
Tisdag motses vi 12 och åt/drack i en park innan pubrundan som avslutades på en klubb med dans där jag och min kompis stannade tills stängning. 
Igår var det skattjakt där vi gick runt i hela Helsingborg och löste gåtor och gjorde utmaningar för att samla poäng innan vi förfestade i samma hus där jag bor med musik och beerpong. Vid halv 11 gick vi ner till hamnen och tog färjan till Helsingör för att gå på klubb som är abonnerad bara för oss. Då åkte vi hem runt fyra om jag inte minns fel.
Idag är det aktiviteter och utomhusbio i parken precis där jag bor.
Det är väldigt långa dagar men bra organiserat och det finns alltid två nyktra kaptener som måste stanna tills sista nollan i gruppen gått.

Det är väldigt kul och det känns som att jag är på ett vuxen kollo med alkohol, och just nu är skola och plugg rätt långt bort!


Danmark 2017

Det var kallt mer än det var varmt, en hel del regn och så blåste det konstant. Men dom långa, breda stränderna som sträcker sig åt båda hållen så långt ögat når och ljudet av vågorna är svårslaget och rogivande. Antagligen för att vi varit där så många somrar när jag var liten.


Update

Det är cirka två-tre veckor sen jag senast skrev. Mycket kan hända på två-tre veckor. Jag kom in på utbildningen jag söte på Lunds Universitet och två dagar senare, fast det mer kändes som en vecka, så fick jag en studentlägenhet nära mitt campus. Sen har det varit lista på lista med vad som ska fylla den omöblerade lilla lägenheten och hur detta skulle inhandlas och fraktas ner. Och en vecka i Danmark som jag kom hem ifrån igår vid nio.

 

Nu är mitt rum kaos och jag tror inte jag fattar vad som komma skal. Att jag inte än har fattat att om mindre än två veckor så har jag flyttat hemifrån och bytt stad och att mitt liv går in i en ny fas. Innan det sker ska jag jobba fem pass, ha introduktion på Lindex för att jobba extra där sen och jag och pappa har bilat ner till lägenheten och möblerat den. Jag måste adressändra, söka CSN, boka tågbiljett, beställa kurslitteratur och skaffa hemförsäkring.

 

Och juste, nu har jag ett par glasögon som jag faktiskt gillar.