Helg

I lördags pluggade jag innan jag vid sex tog tåget till Lund för middag, lite drinkar och sen utgång med några vänner. Det var hiphopkväll på Malmö Nation så musiken tyckte jag var sådär, men det var ändå kul med tequila och dans och bra paus från allt plugg. Jag och en till sov hos Över hos Carin och på söndagen vi åt Max framför Vänner, bra bakismat. (null)

(null)


2 månader in

Jag tänkte skriva någon typ av utvärdering nu när jag faktiskt har bott i Helsingborg i två månader.
 
Skolan
Utbildningen känns rätt än så länge och jag trivs, sen att jag nog inte kommer klara det andra provet som jag skrev i måndags beror på att jag har haft otur och varit sjuk sen skolan började i princip. Nu känner jag mig frisk och kan plugga normalt och har en plan för omproven och det vanliga plugget.
Det är också väldigt skönt att jag bor så nära skolan (ca 10 minuter att gå) och inte behöver pendla, både kostnads- och tidsmässigt.
 
Flytta hemifrån till en ny stad
Jag tycker inte det har varit jobbigt att lämna familj och vänner (även om jag såklart saknar dom) vilket är skönt. Det som har varit svårast är att det är så mycket nya saker på en och samma gång, boende, miljön, hur man hittar till mataffären, bra restauranger, ny skola osv. Men det är gångavstånd till i princip allt vilket är praktiskt.
Eftersom jag flyttade själv utan att känna någon så är bra att dom flesta är i samma sits, man känner ingen. Så tack vare nollningen i början har jag hittat folk att umgås med.
 
Mat
Jag gillar ju inte att laga mat men det går ändå bra, jag hämtar aldrig mat från alla pizzerior som ligger överallt, utan lagar alla måltider. Pasta, lax, kyckling, köttbullar, wokmix, grönsaker, ägg och frukt i olika former. Alltid gröt till frukost (för det är så gott!), har tillfälligt tröttnat på cola så dricker vatten och te.
 
Överst är fryst och under är färdiga matlådor
Saknar
Det enda jag saknar är Stockholm som stad med närheten till allting, utbudet och höghusen.
Sen saknar jag Linus, i början drömde jag om honom flera gånger, men det börjar bli också lägga sig lite.
 
Överlag går det bra, jag har rutiner som fungerar, jag håller mina köp inom csn, det jag behöver fixa är gymkort så jag håller mig frisk *pepparpeppar

Fredag

Idag är det plugg som gäller (som vanligt) men jag var och handlade på förmiddagen så jag kunde göra fruktsallad vilket jag gör varannan vecka eller så eftersom det är så enkelt och gott!
(null)


7 år

Idag för sju år sedan startade jag denna blogg och då hade jag gått cirka två månader av mitt första år på gymnasiet. Nu har jag tagit studenten, jobbat på McDobalds, Dressmann och NK, läst Modevetenskap I  och II och flyttat hemmifrån till Helsingborg utan att känna en kotte för att läsa Service Management på Lunds Universitet. Nästan all ångest jag hade över framtiden, för att jag inte visste vad jag ville bli, och all rädsla för att slösa bort min tid har försvunnit utan att jag riktigt har märkt det.
Vad mycket som har hänt på sju år ändå... (null)


Lördag

Jag pluggar just nu för fullt till provet jag har på måndag om grundläggande begrepp inom företagsredovisning men under mina pauser så funderar jag en hel del på vad jag ska ha för tavla över mitt matbord. Jag kanske ändrar mig men just nu är jag inne på denna: (null)

WWBD?

Igår fick jag reda på resultatet från provet jag skrev för ett tag sen och jag klarade det inte.

Min första reaktion var tårar av besvikelse för att jag hade ansträngt mig och pluggat, oro för att plugga om till omprovet samtidigt som jag läser en annan kurs och vad som händer om jag inte klara omprovet, oro över prov nr 2 på måndag som jag inte alls känner mig lika säker på som det förra, och sen kännde jag mig ensam för att min familj är så långt bort.

Men som pappa, bland annat, sa när jag  “what would Beyoncé do?


Förra helgen

I helgen åkte jag hem till Stockholm och där var det full rulle. Jag kom fram på fredag eftermiddag och på lördag morgon åt jah frukost med en kollega från Dressmann, shoppade lite och avslutade kvällen med middag för att fira min lillebror som fyllt år. Söndagen började med brunch med mamma på Djurgården och och fika med tårta med familjen innan pappa körde mig till flygplatsen. Tyvärr var mitt plan försenat en timme och tjugo minuter men jag hann med flygbuss och tåg till Helsingborg iallafall.

Jag tog nästan inga bilder men här är en från brunchen:


Fancy

Örhängen Lily and Rose// Klänning Ida Sjöstedt // Väska Armani // Skor Aldo // 


Uppdatering

Nu är jag sjuk igen och har varit det i cirka en vecka och jag är så trött på att inte må bra. Jag dricker mycket vatten, äter frukt och grönsaker och försöker sova fast jag har konstiga drömmar men förkylningen vägrar släppa.

Det positiva just nu är att jag åker hem på fredag och jag har börjat ha i banan och mandelmjölk min frukost gröt vilket är godare än mitt gamla recept.

Här är bilder från sittningen för ca 1,5 veckor sen:


Onsdag

Just nu är det riktigt dåligt höstväder här i Helsingborg med blåst och spöregn, inte jättekul. Tur att jag har mina gummistövlar och mitt feta paraply så jag klarar mig ganska bra.

Annars är de väldigt kallt i vår föreläsningssal så jag funderar starkt på att köpa en termos så jag kan ha med mig te.
Denna vecka har börjat vi börjat med redovisning i skolan och spelar ett spel i skolan för att simulera ett produktionsföretag där vi i smågrupper måste ta beslut om tex vilka marknader vi vill satsa på, om vi vill uppgradera fabriker, produkter och så vidare. Så det är mycket nya begrepp att lära sig och en del att läsa, som vanligt. I mina pauser dricker jag te, kollar serier, äter eller leker med snapchats filter...


3/10

 

Måndag

Nu sitter jag och äter frukost, gröt och te. Ute blåser och regnar det, riktigt tråkigt höstväder.

Klockan 10-13 har jag föreläsning så jag har kokat ett ägg så jag inte blir alltför hungrig innan jag kommer hem!