Ledig


Den här helgen showed no mercy, fan vad jobbig den var! Kaos på jobbet och löningshelg, inte bästa kombinationen.. Igår mådde jag dessutom illa så åt ingen lunch men jobbade över en halvtimme till halv åtta för att det var kaos så ska njuta av mina två lediga dagar!
Sov ut imorse vilket var väldigt skönt och nu ska jag träffa Arre.

#drömväskan


Friyay


Fredagkväll och helg väntar, fast inte för mig som jobbar 11-20 på lördag och 10-19 på söndag. Inte jättekul men vad ska man göra när jobbet har öppet dygnet runt?
Så ikväll blir det mys med Jocke som kommer om en halvtimme så ska slänga i mig lite mat tänkte jag. Shoppingen får ni se på måndag då jag är ledig!

Tips - "The September Issue"

Bildkälla
 
Nu tänker jag tipsa om en bra dokumentär jag har tittat på många gånger, nämligen "The September Issue".
Dokumentären är från 2009 och följer Vogues editor-in-cheif Anna Wintour bakom kulisserna när hon och hennes kollegor sätter ihop 2007:s september nummer, vilket är årets viktigaste nummer.
Jag gillar dokumentären för jag tycker att det är kul och intressant att följa hur de sätter ihop numret. Sen så ser jag även likheter mellan dokumentären och filmen "Djävulen bär Prada" som är inspirerad av Anna Wintour.
Lättsam att se på med interljuver, scener från välja kläder till plåtningar, genomförandet av plåtningen, sållandet av bilderna från den, möte med designers, visningar och mycket annat, absolut sevärd!

Shopping!


Sitter just nu i Skärholmen och äter lunch med Jocke. Jag gillar utbudet här, det enda som saknas är Mago och Zara.

Kvällsinlägg

Jobbade idag men fick gå vid 17 istället för 19 så Jocke kom och hämtade mig och vi köpte med oss thaimat hem till mamma.
Nu tänkte jag ta en snabbdusch och sedan sova!

Hade inbakad fläta i luggen
så har lite fluff framtill

Gårdagens dagens

Skinnjacka London // Skjorta H&M // Byxor Mango // Väska London // Skor H&M // Ring Guldfynd

Kväll


Jättemysig kväll med min älskling!
Efter middagen gick vi längs Gamla Stan till Slussen och fikade och nu kollar vi på Vänner innan vi ska sova. Imorgon blir det tyvärr jobb 10-19, men på fredag blir det shopping!

Middag


Jag fick välja matställe och valde min favoritresturang Ciao Ciao Grande vid Östermslmstorg. Deras pastor är helt amazing!

Onsdag

Idag har jag målat klart sista väggen hos pappa och nu är jag påväg till stan för att möta upp Jocke för försenad ettårsmiddag!


Måndag


Sitter helt död och väntar på bussen. Igår jobbade jag 11-20 och vi var underbemannade hela dagen så det var ett riktigt köttarpass plus att det var jättevarmt i restaurangen och så jobbade jag över en halvtimme. Sen så fick jag nya arbetskläder så har nu lämnat den rödrutiga skjortan och har vit skjorta med svart väst och slips istället. Och det tog 30 minuter till haha.
När jag var klar så kom Jocke och hämtade mig och hemma hos honom överraskade han mig med hemmagjor tårta! Ett väldigt bra avslut på en intensiv dag!
Idag jobbade jag (tack och lov) 10-17 så är nu påväg hem efter att ha köttat dom sista timmarna då det blev rush. Det första jag ska göra är att duscha (!!), sen äta och sen äntligen lägga mig i sängen!

Inspo - Naglar


Lördag


Tog lite sovmorgon idag vilket jag behövde, var helt slut igår efter jobb och bio. Sen tog jag mig till Farsta och träffade Hanna för fika och massa snack. Det är väldigt skönt att prata av sig om jobbet (och annat såklart) med någon som vet exakt hur det är!
Nu är jag hos pappa och ska måla lite tänkte jag. I nuläget är jag klar med två av tre väggar och sedan har jag garderober och lister klar. Planen är att bli klar innan september!

Nu:


Tips - Jennie-Ellen

 
 
Jennie-Ellen är en svensk skodesigner som har funnits sedan 2013. Hennes skor är annorlunda med en egen stil vilket jag gillar! Jag har ju själv två par som jag är väldigt nöjd med (de rosa och röda i bild).
Priset ligger från cirka 600-1500 kronor ungefär.

Då var vi här igen..

Yttligare ett 6-15 pass och det värsta är att det är så kallt på morgonen. Hösten är verkligen på ingång, tyvärr..


Ledig dag


Sitter ute hos mamma och har inte gjort något produktivt alls. Jag har mått illa hela dagen och bara varit allmänt ur fas och nu har jag huvudvärk också.
Jobbar 6-15 imorgon så hoppas jag mår bättre då.
Vi hade en som var sjuk på jobbet igår så jag hoppas inte jag blev smittad..

Forfarande tisdag

Jobbet gick väl bra och nu sitter jag på tuben för att möta lite kollegor för snack i solen!


Outfitish

Byxor Mango // Skjorta och väska från London // Solglasögon JFR.se // Skor H&M

Halvtaskig bild men såg iallafall ut så igår. Älskar byxorna från Mango som känns som mjukisar!

05:53


Efter mysig fika med Arre så åkte jag hem och åt innan jag åkte till Sats med pappa och sen vidare till Jocke.
Nu ska jag jobba extra 6-15 vilket jag redan ångrar att jag tackad ja till, det är bara 7 grader ute och jag är jättetrött..

Inspo lila


Jag kan själv!

Nu när jag har målat mitt rum hos pappa så slog det mig en sak, hur skönt det är att kunna fixa saker själv. Att veta att jag fixar det, jag behöver inte hjälp av pappa eller anpassa mig efter hans schema för att måla utan jag kan själv, inga problem!
Det som är jobbigt med vuxenlivet är att helt plötsligt (känns det som iallafall) så ska du fixa allting själv. Ska du till läkaren till exempel, då får du boka tid själv, ta dig till mottagningen, prata med personalen där och se till att få medicin. Innan så "åkte" jag med och sa vart det gjorde ont typ. Men nu är jag vuxen och  ingen kommer fixa det åt mig längre, ingen kommer hålla mig i handen. Det är skrämmande och jobbigt eftersom det är nytt och ovant men det känns jävligt bra när jag klarar det och jag vill inte heller ha någon hand att hålla i. Jag känner mig självständig och det stärker mig som person vilket känns väldigt bra.

Något jag absolut inte vill vara är beroende av någon annan. Vill jag sätta upp en tavla, måla om, montera ihop en möbel eller vad det nu är så fixar jag det. Absolut kan jag fråga om tips från mina föräldrar men jag behöver inte deras hjälp med att göra det. Jag kan själv!


Måndag


Tjena!

Väntar just nu på tuben till Skanstull för jag ska först på synundersökning och sen fika med Arre.
Hoppas ni har en bra måndag!

Sommar


Sitter i solen med en kall Cola och har det bra!

Söndag



Känner mig sliten och trött men är iallafall på Sats, tror dock inte det blir något långt pass..

Lördag


Just nu är jag hos pappa och ska måla ett till lager på min min vägg och sen gå mot mamma.
Imorgon är jag ledig så då ska jag träna, sem får vi se vad jag hittar på för något.

Jobb

Hola!

Nu sitter jag på bussen hem efter att ha jobbat 8-15. Skönt att sluta hyfsat tidigt när det är så fint väder!


Det går framåt


Lager ett, check!

Tips - Jfr.se

 
Tips till födelsedagar från jfr.se. Personliga gåor brukar ju vara uppskattade och jfr.se erbjuder dels print där man till exempel kan som ovan skriva in födesadagsbarnets födelsedatum men det finns även prints för par med plats för två namna istället för  till exempel "Sally Westman".
Till höger är det ett halsband med en ängel och en silverplatta där man kan få åtta tecken ingraverade. Föruom halsband finns det öckså bara berlocker om man vill ha det (som en nyckelring) eller arband, så in och kolla!

Projekt


Nu ska den lila väggen bli lika vit som resten

Gröna Lund

Jag var ju på Gröns Lund med Jocke och det var mysigt även fast det var mestadels molnigt och lite regnigt. Men det var varmt så det var ingen fara.
Men känner mig rätt klar med Grönan, är så mycket ungdomar som skriker och har sig (haha känner mig gamal) och så massa barn. Men det är ju inte så konstigt egentligen.


Onsdag


Tisdag


Sitter nu på båten till Grönan med Jockis, hoppas det inte regnar.

Jag älskar havet


Status

Tjenatjena!

Nu är jag hos pappa efter att ha lunchat med Arre på Wayne's i Skanstull.
Det var några veckor sedan vi sågs senast så vi hade en del att prata om!


Söndag

Idag känner jag mig sliten... Vaknade vid fyra för att jag drömde en mardröm och kunde inte somna om förens vid fem. Sen så har jag träningsvärk från igår men det är väl bra antar jag.
Nu äter jag iallafall frukost, macka med skinka och kvarg med nötter och banan.

Sats


Var ett tag sedan men nu är jag iallafall på gymet igen. Det är inte mycket folk alls men det kan ju ha och göra med att solen är ute och att det är lördag..

Lunch


Jag som hatar att laga mat gör det gärna då enkelt och snabbt som möjligt.
Här stekte jag bara köttfärs med bacon, kryddade och så tomat, paprika, ost och gräddfil, en variant på tacos kan man säga.

Gårdagens dagens

Solglasögon Jfr.se // Byxdress Ivyrevel // Örhängen var present // Halsband mammas // Ring Guldfynd // Väska London // Skor H&M

Gårdagen


Strosade omkring i Gamla Stan igår med mamma och åt en god middag.
Det var en hel del turister där och jag förstår varför, det är så mysigt och fint med alla gamla gränder ovh byggnader.

Just nu


Tips - Sealoe.se

 
 
Jag har skrivit om detta förut men tycker fortfarande att det är bra så här kommer det igen, sealoe.se! Det är en hemsida med en hel del coola prints, men de har även take away-muggar, brickor, kuddar, iphoneskal och lite annat smått och gott.
Deras prints är väldigt snygga och stilrena med citat och vissa med bilder. Jag har redan två stycken(!), ett som hänger hos mamma och ett som hänger hos pappa.

Fredagsfrulle




Outfit

Kavaj och linne H&M // Klocka Michael Kors // Byxor Gina Tricot // Skor London

Onsdag

Jobbade 6-15 idag också och sen ikväll åt jag middag med pappa och lillebror på Ciao Ciao eftersom pappa fyller år idag. Och som vanligt var det väldigt gott!
Nu blir det vänner med Jockis innan sängen.


☀️


Hur skönt som helst med sol och ännu bättre att man kan äta middag ute.

Beskriver nuläget rätt bra


Here we go


Även fast klockan är strax efter fem så mår jag hyfsat, pigg är väll att överdriva..
Har iallafall mina nya skor på mig idag!  

Måndagskväll


Nu ska jag ta mitt penicillin och sedan gå och lägga mig, ska upp vid 4 imorgon för att jobba 6-15..

Inspo Gold


Har ni koll på detta?


• När jag sminkar mig till vardags så använder jag bara mascara och ögonbrynspenna
• Min skostorlek är 37
• Jag har inte målat naglarna på evigheter eftersom jag inte får ha lackade naglar på jobbet
• Jag förstår inte grejen med ansiktsmasker eller hårinpackningar, är alldeles för lat för det
• Om jag inte hade hetat Sofia så kunde det ha blivit Amanda
• Jag dricker fortfarande inte kaffe
• Jag tappar tyvärr ofta bort mina ringar
• Jag är mörkrädd
• Jag är ingen morgonmänniska och jag hatar tidiga mornar 
• Jag älskar bio-popcorn, tycker det ät halva grejen med bio
• Jag älskar skor
• Jag tar hänsyn och tänker mycket på andra människors känslor
• Jag ser aldrig på skräckfilmer
• Jag gillar inte morötter
• Jag fryser ofta

Söndag


Sitter ute och har det skönt i solen medan jag väntar på att Jocke ska träna klart, får ju passa på innan hösten är här.

Lördag


Myskväll med hemmagjorda hamburgare och film, precis vad jag behöver.