Enkelt, bevämt och snyggt

Förra fredagen hade jag noll inspiration och ork, så jag ville ha bekväma kläder. Svart funkar alltid och eftersom jag inte hade någon långärmad tröja att ha under skinnvästen tog jag ett linne och kofta.
Det syntes inte att jag hade kofta (vilket var meningen), linnet instoppat gjorde att det "hände" något och lager på lager gjorde även att det blev varmt. Riktigt nöjd!

29.11.12

 
Torsdag idag och klassen ska till SAKO-mässan i Älvsjö vilket jag tycker är riktigt skönt då jag har 8 minuters gångavstånd! Mässan handlar om olika utbildningar efter gymnasiet så till exempel kommer det finnas olika universitet där och det kommer också hållas korta föreläsningar. Har inte riktigt bestämt vilka jag ska gå på men ska i alla fall gå på någon om utlandsstudier för det är något jag är väldigt sugen på!

Outfit från förra veckan


Jag utan fotbollen

 
Jag tog för någon vecka sedan ett av mitt livs svåraste beslut. Jag tog beslutet att sluta med fotbollen. Det kanske inte verkar som ett svårt eller stort beslut men för mig är det det. Jag har spelat fotboll sedan jag var 5-6 år och hållit på tills 18 års ålder. Det är över 10 år av mitt liv, exakt 13 år av min vardag där fotbollen har varit en stor del, . Träningar i vardagen och minst en match per helg så länge jag kan minnas.
 
Jag spelade, som ni kanske vet, i Sköndal som är ett bra lag, spel- och stämningsmässigt. Men efter lång skada så var det inte lika kul längre. Jag antog att det var en svacka (pga oträning och höst) men det blev färre och färre roliga stunder och suget efter träningarna försvann. Så efter många om och men så bestämde jag mig för att sluta.
 
Fotbollen har gett mig många minnen. Jag minns fortfarande mitt 7-manna lag som jag var kapten över i Örby, hur hälften av laget gick i samma klass och hur vi slet på Örbys grusplan. Hur läskigt och svårt det var att gå över till 11-manna, som är en helt annan typ av fotboll, och hur ovant det var att träna på konstgräs i början.
Jag minns också beslutet om högstadiet och fotbollsklass eller inte. Hur jag velade, hur mycket jag diskuterade med pappa och hur nervös jag var innan och under prov-träningen. Och framförallt hur glad jag blev när jag kom in.
 
3 år i fotbollsklass, de mest prövande åren i mitt liv hittills. Fan va tufft det var att köra med killarna i början, de var längre, starkare, bättre, tuffare och snabbare än jag men jag lärde mig så otroligt mycket. Jag slutade be om ursäkt för mig själv på planen, jag blev tuffare, bättre, började göra mål, tacklades tillbaka och jag stod på mig!
 
Jag minns också när jag som sjua spelade DM med niorna och jag, som inte är målvakt, stod i mål för att ingen annan ville. Med publik på läktaren och hela min klass som satt och tittade på min vänstra sida, precis vid målet. Jag vet att vi förlorade men fan vad stolt jag är över mig själv för jag gjorde mitt bästa som ovan mot 2 år äldre, inomhus.
 
Efter att Örby la ner gick jag gick till Enskede. Definitivt min roligaste fotbollsperiod och lag jag spelat i. Underbar lagstämning och vi hade så kul tillsammans. Vi åkte på träningsläger till Italien, cuper, träningsläger och hade lagträffar. När Enskede sen la ner gick jag till Sköndals damer. Tuffare än tjejfotboll och bättre än de lagen jag spelat i innan. Här ville alla spela och vinna, det var inte bara viktigt att ha kul och det gillade jag. Men jag skadade som sagt knät och var borta hela våren/sommaren och när jag kom tillbaka var det inte samma sak längre.
Jag avvaktade ett tag för det var väldigt kul emellanåt. Jag spelade matcher med f-18 (tjejfotboll med -94;or som äldst) och det gick bra och var kul. Men suget fanns inte där som det hade gjort innan så jag la av. Det var inte kul längre och det är ju anledning till varför jag har spelat fotboll i alla dessa år för det var så jävla roligt.
Idag saknar jag inte fotbollen så jag antar att jag valde rätt, och jag kan ju alltid börja igen..

Hur snygg?!?!


Onsdag

 
God morgon!
 
Idag går jag heldag, ingevidare kul eftersom dagen är så lååång. Idag har jag också redovisning i ledarskap och vi får se hur det går..
Det viktigaste med dagen är lunch (ofc haha), så jag hoppas vi äter något gott! Eftersom min skola har matkort så har vi ett antal restauranger att välja på så vi borde hitta något alla vill ha
När jag kommer hem måste jag plugga natur. Känns som jag konstant pluggar natur, konstigt eftersom jag går sam-sam

Me, myself and I

 
Ska ta ett sista ryck med läxorna och sedan tvätta bort sminket och sova, behöver min sömn! Siktar mot en full och förhoppningsvis superkul helg för att orka med denna vecka

no music = no life

 

SvtPlay


Det pratades om denna serie i klassen och alla sa att man kännde igen sig och att den var jättebra så jag gav den en chansen och är nu fast! Fast varje avsnitt bara är tio minutre långt får dom in mycket och gör det väldigt bra. De två sista avsnitten kommer ut idag klockan 17.00 om ni vill se :)

Baronen

I lördags red jag som vanligt och för ovanlighetens skull var jag inte taggad, för det gick så dåligt förra veckan.
Men det gick asbra! Jag red samma häst som förra gången, lilla Baronen (Baron). Vi hoppade och det gick super! Han brukar vilja fega och springa brevid eller stanna men jag ramade in honom och hade ett bra tempo så vi bara flög över hindren, det var jättekul! Jag fick Baron på tygeln och eb massa beröm från min tränare så jag var mer än nöjd! Men vill inte ha honom nästa vecka, man ska ju sluta när det går som bäst ;)
 

Min pissdåliga morgon

 
Min dag började asdåligt,
 
Eller det dåliga började igår med att jag var jättetrött men inte kunde somna och när jag äntligen höll på att somna väcker min hund mig..
Sov asdåligt och väldigt lite så när jag vaknade ville jag kasta mobilen riktigt hårt i väggen, vända mig om och sova vidare. Men började tänka på att jag skulle missa saker plus att en av mina två lektioner var grupparbete, så tillslut gick jag upp, sur som fan! Kallt var det också så i protest (mot mig själv ?) sket jag i att klä på mig och åt frukost istället (brukar annars göra tvärtom). Jag struntade också i de kläder jag hade lagt fram och valde myskläder istället; mina skönaste jeans och min mjuka favorit-tröja.
 
Dagen blev bättre när vi hade en lugn lektion som inte var så krävande och jag blev mig själv när jag och Kaisa bestämde oss för Taco Bar till lunch! Sen gick resten bra och nu ska jag sova innan jag pluggar
 

Idag och igår

 
Är helt berorende av quizkamoen! Eftersom jag inte har en app-mobil sammarbetar jag med Arre, haha. Blir väldigt tävlingsinriktad har jag märkt, speciellt när det är jämt, man kör ju för att vinna haha

10.39

God morgon!
 
Jag har varit vaken någon timme och pluggat lite och fixat mig. Ska ta något att äta och plugga vidare. Det är så skönt att plugga när det är utan stress!
Annars har jag bara två lektioner idag, engelska och filosofi. Får se om jag gör några tidsinställda inlägg, men annars får ni ha en bra tisdag, hugs!
 

Student 2013

 
 
Nu har jag precis beställt min studentmössa! Är taggad inför själva studenten med skivan, flaket och de, men inte att sluta.. Dels för att jag har lite tid på mig att få de betyg jag vill ha men också för at jag har ingen aning om vad jag ska göra när gymnasiet är över. Jag skulle vilja resa, men med vem och för vilka pengar? Gaahh! Som tur är det en mässa i Älvsjö nästa vecka som vi ska gå på, får kanske (förhoppningsvis) en klarare bild efter det..

Varsågoda

Jag sitter och pluggar på saker tills nästa vecka så jag slipper stressa. Skolan går sådär för tillfället, jag uppnår inte de betygen jag vill men det beror på att jag lagt ner för lite tid så nu jävlar!
Medan jag kör på får ni en mumsig bild att dregla över
 
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/598495_490774017622417_1265220372_n.jpg

19/11-12

 
God morgon!
 
Idag är det måndag och en ny vecka som ser ganska lugn ut men det kommer nog ändras. Annars så var jag så otroligt trött i morse så kommer nog somna i soffan när jag kommer hem, hehe
Nu ska jag strax gå till bussen, ha en bra dag♥
 

Foo Fighters - Stranger Things Have Happened

 

Sheldon Copper

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/558937_10151332299535030_234053507_n.jpg

London calling!

405096_365105753581308_1232207663_n_largeTumblr_mcnurdehbz1r3cne5o1_400_largeChristmas-london-eye1024-732999_largeTumblr_mdlizjwqv81rloz7jo1_500_large
weherartit
 
Mindre än tre veckor kvar tills jag åker till London med mammsen! Vi åker fredag morgon och kommer gem söndag kväll. Tre dagar av shopping och god mat plus att vi ska se musikalen "American Idiot" som är baserad på Green Day's album med samma namn. Jag är så taggad!!!!

SHOES

 
 
 
 
Tumblr_mdn4oxxly91rdktxgo1_500_large
 
 
 
 
 

Ridning

 
Jag red i morse och det gick inte bra. Vi hade markarbete (förberedning inför hoppning, bommar på marken) och jag red Baron. Baron är en snäll men otroligt feg kille. Han är delvis islänning (de har 5 gångarter istället för 3) så han ha inga rena gångarter utan han blandar tex galopp och trav och det känns jättekonstigt. Sen är han även rädd för kortsidan där läktaren är så han vill gena flera meter plus att han är rädd för att gå över bommar. Så förutsättningarna var inte på min sida..
Hela lektionen kändes konstig, han kändes slö, seg och långsam men jag vet inte om hans steg är så? Det ändå som gick bra när vi galopperade över en bom sen några språng till ett litet hinder och sedan en sista bom längre fram. Eftersom Baron är feg behöver han bra med fart för att våga och jag ramade in honom bra så det gick riktigt bra! Men annars så tänker jag glömma denna lektion..
 
Efter lektionen åt jag lunch sen ledde jag handikappen som gick riktigt bra plus att det är väldigt kul! Kom hem vid tre duschade och däckade sen i soffan tills middagen haha

Nu:

En av mina favoritfilmer!
 
 
 
 

Bästa dagen i mitt liv

 
Green Day på Ullievi 5 juni 2010

16/11-12

 
Fredag idag och lördag imorgon och lördag betyder stallet. Har inte ridit på två veckor på grund av lov och sen för att jag var sjuk så jag är extra taggad inför imorgon!

Torsdag

Hyffsad dag, lunch på Taco Bar och sedan bio på Sergel med Alice. Vi såg Breaking Dawn, part 2 och den var asbra och jättespännande plus att Renesmee är ju jättesöt!
När jag kom hem somnade jag i soffan, som vanligt, haha. Nu ska jag sova, godnatt♥

Zlatan gör FYRA MÅL

 
 
"Zlatan saknar bara en sak just nu och det är en krona på huvudet!!"

hur fan lyckades han med cykelspark, ryggen mot mål och 25 METER utanför målet?!?!?!?
Tumblr_mdhz41fobl1r0ddo9o1_r2_400_large

Onsdag

Hej!
 
Idag var en lång dag från åtta till halv fem och ändå hade jag bara två lektioner. Natur och något som heter "Minister för en dag" på Armémuseet vilket var precis vad det låter som. I grupper om fem fick vi var sitt land som hade olika förutsättningar och vi skulle i gruppen agera regering dela ut ministerposter och förbättra vårt land. Väldigt kul och intressant faktiskt och de 3,5 timmarna gick väldigt fort!
 
När jag kom hem somnade jag direkt i soffan efter middagen och nu tittar jag på Sverige-England på fyran och Zlatan kvitterade nyss, GO SVERIGE!!!
 
http://img.cdn.svenskafans.com/Image/7/283629/Blagult-hoppas-pa-premiarfest.jpg

Hetare än hetast!


Twilight: Breaking Dawn part 2

 
Idag har den sista Twilight filmen, Breaking Dawn part 2, premiär och eftersom jag har läst alla böckerna flera gånger och sett alla filmer vill jag såklart se denna också! Även fast jag ungefär vet vad som kommer hända så blir jag så inne i filmerna och glömmer lixom bort att jag vet och drar efter andan minst lika mycket som resten av publiken, haha
Läste att filmen har 15 års gräns, vilket är synd för alla unga fans, men jag ät glad jag är 18 ;)
 
Update: Den var SÅ JÄVLA BRA!! Jättespännande, rolig, sorglig (jag grät) och bara jättesuperbra! Perfekt slut som liksom slöt Twilight-cirkeln om man säger så, se den!!
 

Nytt in

Veckan innan höstlpvet (alltså föt två veckor sedan) beställde jag skor från Have2Have. Har länge letat efter ett par under tusenlappen och i min storlek som annars alltid var slut och nu är dom mina! Känns mer än bra! De är jättesköna, snygga och varma, prefekta höstskor!
 

Tips: Fyrhjuling

I sommras var jag uppe hos mina kusiner i Norrland och då passade vi på att åka fyrhjuling! Jag hade inga förväntningar och i början var det lite läskigt och ovant men fy fan va kul det var!! Om ni får chansen att test gör det! Jag åkte först på en gräsbana för att lära mig hur fyrhjulingen fungerade sen åkte vi på en bana i skogen och till sist  på sanddynor, askul!
 

Dag + outfits

Hej!
 
Nu när jag är frisk (eller i alla fall tillräckligt för skolan) och min plugg-kris är över så nu är jag tillbaka igen!
Idag är det tisdag och jag började dagen med sovmorgon. Jag tänkte dock fel och gick upp ca 30 minuter för tidigt vilket var en aning surt, speciellt eftersom jag satt uppe till tjugo i två med en hemtenta kvällen innan..
I skolan hade jag bara två lektioner och sen provade vi mössor inför studenten! Känndes lite konstigt eftersom det är så långt kvar men ändå taggande!!
 
 

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Jag ligger hemma med halsfluss och äter piller jag fått från läkaren. Jag har varit sjuk i över en vecka och detta har jag tampats med;
- ont i bihålorna
- ont i svalget, alltså gör det ont när jag gäspar eller sväljer (gör ont att svälja något större än gröt..)
- illamående
- hängig
- snuva
- sover asdålig och vaknar vid 5 och kan inte somna om pga smärtan i svalget
- öm i halsen under käkbenet
- jag får inte behålla någon mat, alltså känner jag mig väldigt svag och matt
 
sen jag äter pillren så är illamåendet borta, inte ont i halsen längre, inte ont i bihålorna, jag sover lite bättre och jag har börjat ära igen även om det bara är gröt och yoghurt..